Book Now
18
Sep 2020
19
Sep 2020
01
01
cross Close
cross Menu

Afgelopen zomer heropende Hotel Brouwer als Hotel The Craftsmen, dat bestaat uit veertien kamers in drie grachtenpanden aan Het Singel in Amsterdam. Eigenaar Michelle Zandbergen: “We willen de rijke geschiedenis van het pand en het Amsterdamse vakmanschap laten zien.” Bekijk foto’s van het resultaat onder dit bericht.

Zandbergen schakelde Stef van der Bijl in voor het interieur, die hierbij samenwerkte met onder andere Aart Taminiau en Joram Barbiers. Ze vervolgt: “Gasten omschrijven het hotel als een museum. Zo geeft een wandschildering in de gang de geschiedenis van het pand weer en vinden gasten in sommige kamers lampen bevestigd in een antieke vouwkano aan het plafond, kunstwerken gemaakt van honderden uurwerken en kledingkasten gemaakt van een vliegtuigdeur uit een Fokker F28. In de ontbijtzaal hangen bovendien twee indrukwekkende opgeknapte operatielampen.

 

Sluipdoor-kruipdoor
Doordat de geschakelde panden veel hoogteverschillen kennen, kenmerkt het hotel zich door sluipdoor-kruipdoor gangen, sfeervolle (zit)hoeken en een monumentaal trappenhuis onder de originele balkenstructuur.

More Articles