Book Now
18
Sep 2020
19
Sep 2020
01
01
cross Close
cross Menu
Na exact 100 jaar Hotel Brouwer is het tijd voor een nieuw hoofdstuk aan Singel 83-85 in Amsterdam: het iconisch monument is heropend als Hotel The Craftsmen: veertien unieke kamers verdeeld over drie historische panden. Door het hele hotel worden verschillende oude ambachten geëerd, van kunstschilder tot smid en van schoenmaker tot vliegtuigbouwer.

De drie historische gebouwen vormen samen een rijksmonument en werden verbouwd met behoud en herstel van de historische elementen.

De grachtenpanden aan het Singel hebben een rijk verleden: het oudste pand werd in 1652 gebouwd door Roelof Swaen, adjudant van Michiel de Ruiter, die het toenmalige Huis de Swaen gebruikte als veerhuis. In 1917 werd Huis de Swaen gekocht door dhr. Brouwer, die in het pand Hotel Brouwer opende. Exact 100 jaar bleef het zo, tot de huidige eigenaren, de familie Zandbergen, het pand in 2014 kochten van de Brouwer-erven.

Herontwikkeling

Zij startten de verbouwing van het rijksmonument. Een uitdagende verbouwing waarbij de bijzondere architectonische elementen behouden bleven en waar mogelijk in ere werden hersteld. Dat resulteerde in een family owned hotel met een veertiental unieke kamers waarvan sommige zijn voorzien van een authentieke bedstee, Keulse goot of Delfsblauwe tegels. Doordat de geschakelde panden veel hoogteverschillen kennen, kenmerkt het hotel zich door sluipdoor-kruipdoor gangen, sfeervolle hoekjes en een monumentaal trappenhuis onder de originele balkenstructuur.

Vakmanschap

Alle kamers hebben een uniek design, passend bij de historische context van het gebouw. Hiervoor schakelde de uitbaters de hulp in van kunstenaar Stef van de Bijl, die samenwerkte met andere lokale ambachtslieden zoals Aart Taminiau en Joram Barbiers. Met veel vakmanschap en expertise werden antieke curiosa hergebruikt in een moderne, functionele toepassing, waarbij iedere keer een ander oud ambacht centraal staat.

Michelle Zandbergen, dochter van de familie en de dagelijkse leiding van Hotel The Craftsmen: ‘We vinden het belangrijk dat de rijke geschiedenis van deze locatie te zien en te ervaren is. Amsterdam kent zoveel vakmanschap, dat wilden we graag toonbaar maken door niet alleen een prachtig hotel neer te zetten, maar door ook het vakmanschap erachter opnieuw te laten beleven door de gasten. We hebben er daardoor voor gekozen om de vaak rauwe, authentieke ambachten met het moderne en luxe Boutique gevoel te combineren.’

Luxe Boutique Hotel

Naast het terugbrengen van de rijke geschiedenis van het pand aan het Singel, heeft het hotel de ambitie om gasten een luxueus en persoonlijk verblijf te geven. Hotel The Craftsmen is een initiatief en co-creatie van de familie Zandbergen, de Amsterdamse kunstenaar Stef van der Bijl, projectontwikkelaar Kentie & Partners en aannemer Braam-Minnesma.

 

More Articles