Book Now
02
Aug 2021
03
Aug 2021
01
01
cross Close
cross Menu

In The Craftsmen overnacht je omringd door oude ambachten

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Craftsmen.

In de 17de eeuw woonde Roelof Swaen, luitenant van Michiel de ­Ruyter, in het historische pand aan het Singel waar nu hotel The Craftsmen zit. Sinds de 19de eeuw dient het pand als herberg en nu dus als hotel.

General manager Michelle Zandbergen (25): “We hebben antieke werkbanken als bureaus en naaimachines als lampen. Die antieke spullen kregen zo een nieuwe functie. Ook hebben we een volledige collectie schoenmakersgerei om zolen te slijpen.”

Zandbergen en creatief directeur Stef van der Bijl (38) hebben er een jaar over gedaan de antieke meubelen te verzamelen. “Ik wilde de ­geschiedenis van het pand eer aandoen en daarom juist weinig moderne meubels gebruiken,” zegt Zandbergen.

Denk aan een bedstee en Delfts blauwe ­tegeltjes, geen grote hotelspa en een ­sterrenrestaurant – er wordt alleen ontbijt geserveerd, geen diner. Wel weer chic: sommige kamers hebben een groot, losstaand bad. Niet helemaal de manier waarop onze middeleeuwse voorvaderen baadden, maar wel een stuk comfortabeler.

Ook al ontbreekt het aan luxe hotelvoorzieningen zoals een groot zwembad, de prijzen zijn niet echt laag. Een nacht in The Craftsmen kost zo’n 200 euro.

Please find the original article here.

More Articles