Book Now
20
Sep 2021
21
Sep 2021
01
01
cross Close
cross Menu

Geschiedenisles in een boutique hotel

In deze aflevering van ELLE Decoration Test slaapt online editor Julia Lassche in Hotel The Craftsmen in Amsterdam.

Het klinkt zo chic, boutique hotel. En dat is het ook. Boutique hotels zie je steeds meer en ik begrijp ook zeer zeker waarom de vraag ernaar groeit. Ze stralen namelijk luxe uit, en laten je iets ervaren wat veel hotelketens niet doen: exclusiviteit. Vaak met een unieke kamer, die je buurman niet heeft. Het heeft iets. Toen Hotel the Craftsmen ons uitnodigde om te komen logeren in dit gloednieuwe boutique hotel, stonden we dan ook vrij snel voor de deur.

In het kader van vrij snel: het hotel zit op zo’n tien minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal, ideaal dus als je met de trein komt. Samen met een vriendin loop ik richting The Craftsmen. Wat meteen opvalt is dat rond het hotel meerdere red rooms te vinden zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. Dat voelt ergens een beetje gek, maar het typeert Amsterdam ook weer en we moeten er vooral om lachen. We worden hartelijk ontvangen door de receptionist, die ons meeneemt naar onze kamer en een tour geeft door het hotel. Een leuk detail: rond de wenteltrappen in het hotel is afgebeeld wie er allemaal in het historische pand (uit 1652!) heeft gewoond of gewerkt. Genoeg geschiedenis, dus.

Kamer van de schoenmaker

De kamer waarin we slapen is de ‘Shoemaker room’. Het doet me denken aan het decor van de Titanic, alles is mega chic en overal is aan gedacht, tot in het kleinste detail. Of nou ja, het decor van toen het schip nog helemaal in de gloria was dan, hè. Je kijkt echt je ogen uit. Allerlei gereedschap en typische kenmerken van de shoe maker van vroeger komen terug in de kamer. Zo is er een bijzettafeltje dat eigenlijk een schoenmakerszitje is, zijn de lampenkappen gemaakt van versteende schoenen en is de kledingkast ook een authentiek object. Oh, en een scheerspiegel had ik ook nog niet eerder gezien. Al deze spullen zijn al jaren oud, en werden gevonden in dit pand, of op de kop getikt bij een tweedehandswinkel.

Mag die geur mee naar huis?

Geur is naar mijn idee very, very important in een hotel. En trouwens ook in mijn eigen interieur, ik denk er gemiddeld wekelijks zo’n drie geurkaarsen doorheen te jassen. Wanneer je mijn huis binnenkomt krijg je hoogstwaarschijnlijk de volle Douglas-ervaring, en dat vind ik maar wat lekker. Zo viel de geur in The Craftsmen me dan ook direct op. Ik had hem nog niet eerder geroken (denk ik), en vroeg me direct af ‘of ze deze in geurkaars-variant hadden’. Al snel besluit ik dan ook terug te lopen naar de receptie om ernaar te vragen. De geur is zelf samengesteld door het hotel, maar is voorlopig nog niet te koop. Misschien in de toekomst, vertelt de receptionist me. I’ll be back, then.

 

Please find the original article here.

More Articles