Book Now
Notice: Undefined index: arrive in /data/sites/web/hotelthecraftsmencom/www/wp-content/themes/the-craftsmen/templates/booking-mask.php on line 5

Notice: Undefined index: depart in /data/sites/web/hotelthecraftsmencom/www/wp-content/themes/the-craftsmen/templates/booking-mask.php on line 6

Notice: Undefined index: adults in /data/sites/web/hotelthecraftsmencom/www/wp-content/themes/the-craftsmen/templates/booking-mask.php on line 7

Notice: Undefined index: rooms in /data/sites/web/hotelthecraftsmencom/www/wp-content/themes/the-craftsmen/templates/booking-mask.php on line 8
11
Dec 2024
12
Dec 2024
01
01
cross Close
cross Menu

Hotelinterieur met vakmanschap als thema.

In een jaar van uitgebreide renovaties is een markant 17e-eeuws gebouw de Amsterdamse Singel getransformeerd tot Hotel The Craftsmen. Het hotel telt veertien kamers, die elk zijn gewijd aan een oud Nederlands ambacht; het interieur biedt een combinatie van originele elementen, moderne materialen en hergebruikte ambachtelijke voorwerpen.

Het hotel bevindt zich feitelijk in drie aanpalende historische panden, die gezamenlijk staan aangemerkt als rijksmonument. Het gebouw fungeerde al als hotel toen de huidige eigenaren, de familie Zandbergen, het verwierven en lieten verbouwen tot boetiekhotel. Daarbij zijn authentieke elementen behouden of minutieus gerestaureerd.

Twaalf van de veertien hotelkamers bieden uitzicht op de Amsterdamse grachten. De andere twee bevinden zich aan de achterkant van het hotel en kijken uit op de Lijnbaanssteeg. Elke kamer heeft een eigen stijl en vertegenwoordigt een ambacht; zo is er een scheepsbouwers-suite, een instrumentmakers-kamer een dubbele fietsenmakers-kamer deluxe.

Authentiek met twist

Gezien de status van monument moest de originele 17e-eeuwse architectuur intact blijven. De familie Zandbergen wilde bovendien op sommige plaatsen in het hotel de originele kenmerken of elementen herstellen. Zo zien de hotelgasten nu de authentieke bedsteden, Keulse goot en Delfts blauwe tegels. Ook de monumentale trap, de balken en dakrand, de originele houten vloeren en de smalle gangen maken de geschiedenis van het pand zichtbaar en voelbaar.

De originele elementen zijn gecombineerd met nieuwe design-elementen. Daartoe namen de eigenaars ontwerper Stef van der Bijl in de arm, die op zijn beurt onder meer illustrator Aart Taminiau en ontwerper Joram Barbiers bij het project betrok.

Samen implementeerden ze fantasievolle ontwerpelementen, waarvoor ze vaak originele materialen hergebruikten, die pasten bij het thema. Zo fungeert bijvoorbeeld een oude kano als plafondlamp, schuilt een kledingkast achter een nooddeur van een Fokker F28 en dienen aluminium schoenstretchers uit de jaren 1940 als schemerlampjes aan de muur.

Historie

De drie grachtenpanden aan de Singel kennen een rijke geschiedenis. Roelof Swaen, plaatsvervanger van admiraal Michiel de Ruyter, bouwde in 1652 het oudste van de drie gebouwen. Een originele gevelsteen op de zijmuur toont een zwaan, verwijzend naar de historische naam van het pand, ‘Huis de Swaen’.

Aanvankelijk was het een veerhuis; sinds de negentiende eeuw hebben zich verschillende hotels in het gebouw gevestigd.

Please find the original article here.

More Articles